Ardei umpluti ardelenesti

de Rocsi in Porc, 31 Oct 2010 | 26123 vizualizari

 

I-am denumit asa pentru ca este reteta mamei prietenului meu,foarte putin modificata de mine.. ei sunt ardeleni..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 10 ardei
  • 2 cepe mici
  • 1 fir praz
  • 1 rosie+3 rosii pentru sos
  • jumatate ardei kapia
  • 6 linguri orez
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • 10 linguri bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ardelenesti:

Ceapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt.

ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.

1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare.

intr-o tigaie punem putin ulei.

cand s-a incins adaugam ceapa cu prazul si le lasam la foc mic sa se inmoaie putin.

dupa vreo 10 min turnam peste kapia si rosia razuita.

mai lasam cam 5 minute apoi inchidem aragazul.

lasam sa se racoreasca putin.

orezul il spalam bine si il fierbem vreo 5 minute.

ardeii ii spalam si ii curatam bine de toate semintele.

intr-un bol punem compozitia de ceapa ,orezul fiert si carnea.

amestecam bine toate.

patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

il turnam si acesta peste umplutura.

condimentam cu sare ,piper si boia de ardei.

adaugam si oul si invartim bine compozitia .

cu aceasta umplem ardeii.

dupa ce am umplut ardeii ii asezam int-o oala mai larga la gura.

cele 3 rosii le curatam pielita si le dam pe razatoare.

le amestecam cu 2 cani apa(sau mai multa ,in functie de marimea oalei in care ii fierbeti) putina sare si cele 10 linguri de bors si 2 linguri de ulei.

turnam acest sosulet peste ei si ii dam la cuptor sa fiarba pana ce s-au facut.

pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

cristian28 1

01.03.2012, 20:14

imi pare rau ca trebe sa o sun dar mai invaza daca tot vrei sa ne faci reclama la noi din ardeal la noi in ardei umpuluti nu se pune bors sub nici o forma eu chiar sunt di ardeal si nu se face asa ceva

Rocsi 1

01.03.2012, 21:11

Cristian am si scris la inceput ca reteta e modificata putin de mine,iar eu fiind moldoveanca folosesc bors!!

Rocsi 1

01.03.2012, 21:11

Si chiar nu vreau sa va fac reclama sau antireclama ca nu am de ce!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza cu costite de porc